Finnish Marathon Runners
Sappee Uphill Run - ei järjestetä enää
TULOKSET
Livetulokset!
YLEISINFO
ILMOITTAUTUMINEN

Etusivu


» Raportit
 

2023


Sää oli juoksuun oikeinkin mukava, noin 15 astetta lämmintä. Tällä kertaa alueella oli myös niin sanotusti kova meno ja musiikki raikasi, ei meidän vaan jonkin toisen tapahtuman toimesta. Se kelpasi kyllä meille.

Osallistujamäärä jäi tänäkin vuonna vaisuksi, mutta niillä mennään aina ketä viivalla on. Naisten normaalimatkalla voittoon kipaisi FMR:n Jaana Salonen. Samalla nähtiin myös poikkeuksellisen raju loppukiritaistelu, sillä useampikin juoksija tappeli voitosta ihan viime metreille saakka. Ja metrit ovat kyllä tuskaisia! Miesten normaalimatkan nopein löytyi M55-sarjasta, Jari Mikkelä. Ikämiehet näyttivät muutoinkin tällä kertaa laajalla rintamalla mallia nuoremmille miten sitä mäkeä noustaan.

Tuplamatkalla naisten sarjan voiton kävi pokkaamassa lennokkaalla menolla Varpu Heinonen. Miesten sarjassa puolestaan oli tuttu voittaja, Jaakko Ranta, joka nappasi nyt toisen peräkkäisen voittonsa tuplamatkalta.

 
 

2022


Koronan jäljiltä tapahtuma palasi normaaliin. Mitään osallistujaryntäystä ei siitä huolimatta tullut, sillä osallistujamäärä jäi niukasti alle 30:n 29:ään. Mutta mitä vähemmän osallistujia sitä paremmat bileet, vai miten se meni:) Ehkä osallistujamäärää rajoitti ennustetut sateet (kisan aikana ei tullut kuin pieni tihkukuuro) sekä Suomen välieräpeli MM-kisoissa.

Lyhyellä matkalla miesten sarjan voittoon tykitti Juuso Hakala, mutta Kalle Linnasaari antoi tiukan vastuksen jääden voitosta vain 16 sekuntia. Tällä reitillä tuo 16 sekuntia on loppusuoralla matkana vain noin 30 metriä. Onko se matka vaakatasossa vai pystytasossa, jääköön katsojan päätettäväksi. Naisten sarjan voittoon pyyhälsi Aino Aarnio ajalla 27:50 ja Ada sisko varmisti kakkossijallaan että voittopokaali jää perheeseen.

Tuplamatkalla Jaakko Ranta osoitti että löytyy sekä voimaa että kestävyyttä ja raastoi voittoon ajalla 43:46. Naisissa puolestaan Sari Koivu osoitti jälleen kerran että pohjat ovat rautaiset ja tikkasi voittoon ajalla 57:17.

 
 

2021


Korona verotti rankalla kädellä osallistumäärää kun välillä näytti siltä ettei kisaa saada järjestettyä lainkaan, välillä näytti siltä että saadaan ottaa 10 osallistujaa ja lopulta reilua viikkoa ennen saimme ottaa lopulta 50 osallistujaa mukaan. Lopulta ilmoittautuneita oli 29 kappaletta. Ehkä sääkin vaikutti, sillä päivälle ennustettiin runsain mitoin sadekuuroja. Niitä ei kuitenkaan osunut kisan ajalle ja hyvä niin.

Normaalimatkalla voittoon pyyhälsi edellisiltäkin vuosilta tuttu nimi Janne Niemi. Naisten normaalimatkan voiton kävi nappaamassa Sanja Säpyskä. Tuplamatkalla voiton kirjasivat miehissä Kalle Linnasaari ja naisissa Ruut Uusitalo.

Reittiä muutettiin hieman edellisistä vuosista niin että alussa juostiin suoraan mäen päälle asti ja mäen takaa parin S-mutkan kautta vanhalle tutulle reitille. Reitti oli muutamia kymmeniä metrejä pidempi, mutta myös nousua kertyi parisenkymmentä metriä lisää.

 
 

2020


Tapahtumaa ei järjestetty vuonna 2020 Koronavirukseen liittyvien kokoontumisrajoituksien vuoksi.
 
 

2019


Vuonna 2019 järjestettiin ensimmäistä kertaa pienimuotoinen lasten mäkijuoksu. Mukana oli kymmenkunta pientä viikaria ja meno iloisen mallikasta. Ensi vuonna ehdottomasti jatketaan tätä, isommalla volyymillä tietenkin.
Aikuisten normaalimatkalla voiton vei tällä kertaa TuUl:n Kalle Linnasaari, juoksemalla 20 minuutin tuntumaan. Ehkä ensi kerralla tulee alitus, johon ei historian aikana ole kuitenkaan pystynyt kuin kourallinen juoksijoita. Naisten puolella voiton vei FMR:n Kaisa Tanskanen, joka osoitti olevansa vahvassa nousussa kohti naisten kansallista kärkeä. Tuplamatkalla voiton kävi poimimassa FMR:n Juuso Simpanen, jolle seurakaveri Tomi Halme asetti alussa vähän haastetta. Juuso paineli kuitenkin lopulta voittoon. Naisten puolella voiton nappasi Laura Manninen, joka on keskittynyt viime aikoina kansainvälisiin porraskisoihin.

 
 

2018


Vuonna 2018 jatkettiin "maratonosallistujamäärällä" ilmoittautuneiden määrän ollessa 42. Sää oli tälläkin kertaa erittäin hyvä, lämmintä piisasi eikä tuulestakaan ollut haittaa. Joskin sää oli jopa liian lämmin näin keväälle eikä moni ollut vielä ehtinyt sopeutumaan lämpöön. Tuttuun tapaan Henri Ansio oli suvereeni pitkällä matkalla. Pientä haastoa Henkka sai sentään normaalimatkan voittajasta Janne Niemestä. Naisten pitkän matkan voiton vei niin ikään suvereeniin tyyliin Riikka Pynnönen. Lyhyellä matkalla nuoriso vei kärkisijat, voittajana Sanja Säpyskä, mutta takaa on tulossa kovassa nosteessa olevat Aarnion nuoret tytöt.
 
 

2017


Vuonna 2017 palattiin osallistujamäärässä entiseen, tällä kertaa 42:een. Pirskeet oli kuitenkin hyvät ja sääkin mitä mainioin, vajaa parikymmentä plussaa, aurinkoista ja mieto tuuli. Rinteissä oli tavallista enemmän lunta jäljellä ja pari pätkää oli tällä kertaa kuravellijuoksua, mutta eipäs se sen kummemmin menoa haitannut. Ei ainakaan tuplamatkan kärkeä, sillä Henri Ansio paineli uuden reittiennätyksen lukemiin 35:16. Normaalimatkalla Janne Niemi kipaisi kunnioitettavasti kaikkien aikojen 4. parhaan ajan 19:34. Naisten lyhyen matkan nopein oli FMR:n laajasta rivistöstä Kaisa Tanskanen. Naisten tuplamatkalle uskaltautui tällä kertaa 2 osallistujaa, joista Katja Koivulahti pokkasi niukahkon voiton ajalla 55:32. Ensi vuonna onkin edessä UpHill Runin 10-vuotis juhlajuoksu, jolloin matkavalikoimaan ollaan kaavailtu jäätävää 1000 metrin vertikaalijuoksua. Se jos mikä on pöljistä pöljin raasto!
 
 

2016


Vuonna 2016 koettiin hyvässä säässä yleisöryntäys ja edellisten vuosien yhden vuosittainen lisäys nousi lähes 20:een. Ilmoittautuneita oli lopulta peräti 63 kpl! Tämä johti poikkeusjärjestelyihin ja muutama numerolappu luotiin tussilla kirjoittaen. Onneksi blankolle varanumerolappupohjalle eikä sentään tarvinnut osallistujien ihoon kirjoitella. Normaalimatkalla kovinta vauhtia piti Janne Niemi ajalla 19:58, ennen sukunimikaimaansa Aki Niemeä. Naisista koviten läpsytteli Sanja Säpyskä, aika 26:06. Tuplamatkalla Henri Ansio otti paikkansa kärjestä odotetusti ja suunniteltu parin sekunnin bubkamainen ennätysparannus meni pieleen, sillä loppuaika oli täsmälleen sama kuin viime vuonna, 35:26. Tarkistakaamme vielä videolta tuhannesosat. Naisten tuplamatkan voiton pokkasi Sari Koivu ajalla 50:16.
 
 

2015


Vuonna 2015 normaalimatkalla kovinta vauhtia piti useamman kerran Sappeen mäkiä tahkonnut Aki Niemi. Naisten puolella voittoon juoksi kansallisen kärkitason menijä Laura Markovaara. Laura teki myös uuden normaalimatkan reittiennätyksen ja uusi on nyt 21:08. Tuplamatkalla oli oikein kunnon tykitystä kaksikon Henri Ansio ja Tomi Halme toimesta. Henri Ansio alitti Mikko Tynin viime vuonna tekemän reittiennätyksen yli 2 minuutilla, aika 35:26. Tomi juoksi myös reilusti alle entisen reittiennätyksen ihan Henrin tuntumassa, aika 36:07. Osallistujamäärä kasvoi taas sillä perinteisellä yhdellä! Nyt ilmoittautuneita oli 46 kpl. Myös maaliintulijoiden määrässä rikottiin ennätys, 42 kpl.
 
 

2014


Vuonna 2014 oli Kari Virtasen vuoro napata normaalimatkan ykköspysti, monen vuoden yrityksen jälkeen. Naisissa voitto meni jälleen Kaja Selterille. Tuplamatkalla kärjessä mentiin taas kovaa ja voitto meni tällä kertaa Mikko Tynille. Naisissa voiton kävi pokkaamassa Sari Koivu.
 
 

2013


Vuonna 2013 normaalimatkan voiton vei kotikentällään Aitoon Aki Niemi. Naisten voiton nappasi Kaja Selter. Tuplamatkan voiton vei Tomi Halme - kukapa muukaan - ja naisissa erittäin kovalla ajalla Laura Markovaara.
 
 

2012


Vuonna 2012 Halme jatkoi siitä mihin edellisenä vuonna jäi ja korkkasi tuplamatkalta komeimman pystin. Joskin tällä kertaa vain minimaalisella erolla kakkoseen. Eerika Lipsanen uskaltautui ensimmäisenä naisena taltuttamaan tuplamatkan. Lyhyellä matkalla voiton veivät Kari Virtanen ja toisen kerran peräkkäin Kaja Papunen.
 
 

2011


Vuonna 2011 Tuplamatkan debyytissä Tomi Halme piti ylivoimaisesti kovinta vauhtia. Normaalimatkan voittoon sivalsivat Mika Rantala ja Kaja Papunen. Yhtään leidiä ei vielä ensimmäisenä vuonna uskaltautunut tuplamatkalle.
 
 

2010


Vuoden 2010 kilpailussa rikottiin osanottajaennätys ja kärki meni todella kovaa Mårten Boströmin johdolla. Eikö Sappeenvuori sittenkään kesyttänyt juoksijoita? Siksi vuonna 2011 raastettiin normaalimatkan lisäksi tuplamatkalla.
 
 

2009


Vuoden 2009 neitsytkilpailu oli onnistunut ja saimme runsaasti positiivista palautetta reitistä; se on profiilista huolimatta hyvin juostavissa ja Tukholman Maratonilla monella meno tuntui suorastaan lentävältä.
 
 

Lyhyet kisaraportit

2023

Sää oli juoksuun oikeinkin mukava, noin 15 astetta lämmintä. Tällä kertaa alueella oli myös niin sanotusti kova meno ja musiikki raikasi, ei meidän vaan jonkin toisen tapahtuman toimesta. Se k...

2022

Koronan jäljiltä tapahtuma palasi normaaliin. Mitään osallistujaryntäystä ei siitä huolimatta tullut, sillä osallistujamäärä jäi niukasti alle 30:n 29:ään. Mutta mitä vähemmän osallis...

2021

Korona verotti rankalla kädellä osallistumäärää kun välillä näytti siltä ettei kisaa saada järjestettyä lainkaan, välillä näytti siltä että saadaan ottaa 10 osallistujaa ja lopulta re...

2020

Tapahtumaa ei järjestetty vuonna 2020 Koronavirukseen liittyvien kokoontumisrajoituksien vuoksi.

2019

Vuonna 2019 järjestettiin ensimmäistä kertaa pienimuotoinen lasten mäkijuoksu. Mukana oli kymmenkunta pientä viikaria ja meno iloisen mallikasta. Ensi vuonna ehdottomasti jatketaan tätä, isomma...
Finnish Marathon Runners
maraton[ät]tossu.com
040-5959563 / Janne Klasila

tossu.com
kaarinansyysmaraton.fi
run.karu.run

Copyright © 2024 Finnish Marathon Runners | Webbinen.net